Rok 2013 - rok VODNÍHO HADA

09.02.2013 09:51

 

Zodiak9.2. 2013 ve 23 hodin vstoupíme do nového lunárního čínského roku (podle čínského kalendáře rok 4711) jinového VODNÍHO HADA (Gui Si). Někteří možná pamatují poslední rok Vodního Hada, který byl podle tradičního kalendáře deseti tisíciletí před rovnými šedesáti lety.

Z pohledu Feng Shui je Nový rok je vhodná doba pro změny jak u vás doma, tak také na pracovišti. Pomohou vám a vaším blízkým zajistit přísun pozitivních energií, zdraví, štěstí, úspěchu, bohatství a spokojenosti.

Černý Vodní Had je obratný, vychytralý a svůdný. Stejný bude i rok 2013 ovládaný tímto hadem. Vodní had má schopnost rychle pochopit a zvládnout každou situaci. Je to rok, který může být velmi úspěšný po obchodní stránce. Je nutné dávat pozor na finanční závazky, protože Had má tendenci utrácet peníze rychleji, než se mu podaří je vydělat, co by mohlo způsobit napětí v osobních vztazích.

Protože přirozenost Hada je Ohnivá a v roce 2013 bude ovládat Vodou, hrozí konflikt těchto dvou silných prvků. Mohli bychom se tedy setkat s problémy zaviněnými těmito živly.

Rok VODNÍHO HADA (Gui Si) bude dalším rokem zvratů. V létech ovládaných Hadem často dochází k přelomovým změnám ve státním uspořádání a to jak s dobrými, tak i se špatnými výsledky. Opět můžeme očekávat politické změny přinášející nový režim v mnoha oblastech světa. Zpočátku budou vypadat dobře, ale k projevení pozitivních výsledků bude nutná ještě dlouhá cesta.

Rok 2013 předurčuje finanční těžkosti a i zdánlivě malý problém může způsobit velké škody, a v tomhle případě Feng Shui pomoc bude potřebnější více než kdy jindy.

Někteří Feng Shui mistři předpovídají velmi špatný rok, protože každoroční hvězdy letí na původní mapu Lo Shu a zdvojnásobují svůj negativní vliv. Jiní mistři tvrdí, že rok 2013 nebude tak zlý, protože návrat hvězd do jejich původních pozic zklidní jejích energii. Ale i přes tento pozitivní náhled je zapotřebí využít každoročních mocných léčivých přípravků a stimulů k zajištění rodinné harmonie, zdraví a blahobytu.

V roce 2013 budou Feng Shui kúry, léčebné procesy a podněty potřebné více než kdy jindy. Létající hvězda Pět žlutí - hvězda katastrof letí do centrálního paláce, co může způsobit finanční problémy a celkové neštěstí v domovech nebo v obchodě, konflikty a hádky. Hrozí také nepříjemnosti v daňové oblasti, spory s úřady, starosti s ohněm a vodou. Ve zdravotní oblasti se může jednat o problémy s žaludkem, nebo infekční choroby. Proto jsou potřeba použít speciální kúry a talismany.

Přestože rok 2013 nebude právě jednoduchý, lidé si budou stále více uvědomovat sílu tradičních a alternativních metod, jakými jsou tradiční čínská medicína, cvičení Tai Chi, Chi Kung nebo umění Feng Shui. Velkého pokroku bude také dosaženo v oblasti ekologie a ochrany životního prostředí. Pravděpodobně se dočkáme významných objevů týkajících se alternativních energií a lékařského pokroku.

Pamatujte na to, že ať je předpověď pro rok 2013, nebo pro vaše znamení lepší nebo horší, vždy jste pány svého osudu. Nemůže nahradit vaše osobní rozhodnutí a to, jakým způsobem se bude váš život a štěstí rozvíjet díky vaší osobní práci. Myšlenky zde uvedené jsou určeny pro vaši informaci a lepší orientaci v každodenním životě.

 

Dodržení několika tradic při vítání nového roku se může hodit také v našem evropském prostředí:

Před příchodem nového roku uklízíme hvězdné bůžky Fu, Lu, Šou do klidu (ideálně měsíc před změnou roku, pokud jste však zapomněli, stačí i několik dnů před tím). Tito ochránci rodiny jdou žádat na nebesa o štěstí, hojnost a ochranu rodiny, o kterou pečují. Bůžky vracíme na jejich místa 9. února večer. Každého z nich očistíme a zapálíme před ním svíčku.

Pokud ještě sošky tří nesmrtelných nemáte, je teď nejvhodnější doba k jejich pořízení. Mají totiž na starost tři hlavní životní oblasti – zdraví a dlouhý věk, šťastnou rodinu a finanční zabezpečení všech členů domácnosti.

Čínská tradice doporučuje vstoupit do nového roku s čistým účtem, proto pozor na nesplacené dluhy. K začátku nového roku je dobré obnovit energii ochranných předmětů a talismanů. Většinu z nich stačí dát přes noc do misky s mořskou solí a potom opláchnout čistou vodou. Zrcátka Ba Gua a čínské mince je lepší pořídit nové, v průběhu roku podléhají velké energetické zátěži a jejich síla se těžko obnovuje.

 

Začátek roku Hada můžete využít ke společné oslavě s rodinou nebo přáteli. Zkuste si na tento večer připravit čtyři typy pokrmů se šťastnou symbolikou:

slanou rybu – představuje pro nadcházející rok hojnost jídla
česnek – symbolizuje slova „vaše podnikání bude vždy ziskové“
cibule – znamená „moudrost a chytrá rozhodnutí“
řapíkatý celer – to je „dobře odvedená práce“


Nezapomeňte na dobrou náladu, spoustu sladkostí, krásné oblečení a nové boty, ať do roku Hada vykročíte s úsměvem.

 

Autor: Ludmila Djemelová

Zdroj: www.fengshui-interiery.cz