RADY NA MĚSÍC DUBEN

31.03.2012 23:44

Obecně platí doporučení jako na březen, podobnost těchto měsíců se liší jen průběhem vývoje počasí. V dubnu bychom se už měli začít chystat na teplé dny léta. Proto je dobré v předstihu připravovat cévní systém. Ideálním prostředkem pro lidi s predispozicí k cévním problémům je Celitin (1-0-1, 3 týdny), v závěru dubna pak doporučuji KOROLEN (5-0-5, 3 týdny). Začíná období jarních infekcí doprovázených únavovým syndromem nebo depresivními stavy a na ty je osvědčeným prostředkem Stimaral (7-7-0, 14 dní). V tomto období vrcholí zátěž mikroflóry tlustého střeva metabolity a zároveň se venkovní klimatické podmínky mění ve prospěch nárůstu plísní na povrchu i uvnitř těla, především v tlustém střevě. Pro vnitřní použití poslouží Probiosan, který napomůže optimalizovat prostředí tlustého střeva pro nárůst správné mikroflóry. Tento preparát zvyšuje mimo jiné i všeobecnou imunitu, jak cestou normalizace mikroflóry, tak přímým působením extraktu z řasy rodu Chlorella na imunitní systém. Z krémů je možné uvažovat o využití DROSERIN u nebo PROTEKTINU.

 

Duben - JÁTRA
 
Měsíc duben je snad nejdůležitějším měsícem, nejslabším orgánem jsou totiž naše játra - největší chemická továrna v těle, která umí přeměnit prakticky cokoliv na cokoliv :-)
 
Taky z těchto důvodů jsou naše játra trvale přetížená, mimo jiné se podílí s ostatními orgány na metabolismu.
 
náhled obrázku
 
Výstupním orgánem jater jsou oči - důkazem je i to, že když to přeženeme s alkoholem, je to vidět na očích a to proto, že jsou játra v plné pohotovosti a oči o nich vypovídají..
 
Játra úzce komunikují se žlučníkem a pod jejich nadvládu spadají oči, langerhansovy ostrůvky, nadledvinky, mazové žlázy, nehtová lůžka, penis, pochva, varlata a periferní nervový systém. Problémy s těmito orgány tedy vždy signalizují oslabení jater.
 
Játrům velmi prospěje omezení tuků, alkoholu, mléčných výrobků i všech mléčných výrobků. Nejhorší kombinací je pak káva s mlékem.
 
Pokud nejsou játra v pohodě, může se slabost projevovat i agresivnímí reakcemi a chytání tzv. "na drc" :-)
 
Projevy slabosti jater může být i slzení očí, oslabování zraku,šeroslepost, svědění pohlavních orgánů,zarudnutí očí, záněty spojivky, samomluva, výbuchy hněvu, křeče v oblasti hlavy a další..
 
Játrům prospívají všeobecně hořčiny, vynikající všelék je tinktura z vlaštovičníku, ostropestřec mariánský, pampeliška, řepík lékařský, pelyněk, zeměžluč, obklady na játra z cibule, nebo směs cibule, tvarohu a křenu ( poměr 20 dkg cibule i tvarohu, 2.3 lžíce křenu), pití mrkvové nebo ředkvové šťávy, pivní kvasnice...
.
Pokud játra nemáme ve formě, vězte, že se projeví i únavou.