PŘIROZENÉ POTRAVINY, KTERÉ ODSTRAŇUJÍ TĚŽKÉ KOVY

09.06.2014 19:48

 

V lidském organismu mohou být přítomny různé těžké kovy, které setrvávají dlouhé roky usazené v různých orgánech.

Do našich těl se jako první dostanou s raným očkováním, poté následně stravou, lékařskými ošetřeními, vzduchem a pomocí moderní kosmetiky kůží.

 

Naše fyzické tělo má přitom velmi dokonalé schopnosti nápravy a regenerace.

Bohužel, těmto úžasným procesům velmi často brání další forma toxicity – a ta do nás vchází pomocí našich myšlenek a víry, která následně definuje naši nejbližší hmotu, kterou je naše fyzické tělo.

A tak jsou procesy regenerace nabourávány, nebo dokonce zcela vyřazeny pomocí našich nevědomých myšlenek.

Ve chvíli, kdy přestaneme důvěřovat svému tělu, začne vyhovovat našemu přání a chová se tak, abychom byli nuceni přijímat pomoc ze vně- především z rukou nějaké uznávané autority.

Tímto většina lidí přichází o svou moc a stává se „nemocným“.

 

Když však dojdeme po určitých životních zkušenostech k náhlému osvícení, nebo alespoň uvědomění, že už v tomto naučeném vzorci chování nechcete pokračovat, nějakou chvíli nám trvá, než změníme svou naučenou víru.

 

A v této chvíli, v okamžiku výběru směru naší nové životní cesty, nám přijde vhod alespoň znalost přirozených prostředků poskytnutých naší matkou Zemí, které pomohou  nastartovat regeneraci organismu.

 

Jednou z užitečných znalostí je, vědět, jaké potraviny v našem jídelníčku nás mohou zbavit letitých nánosů těžkých kovů.

 

 

PEKTIN

Přírodní látka, která velmi jemně, zato intenzivně čistí tělo a krev od těžkých kovů a jiných toxických látek.

Pektin se nejvíce nachází v jablkách, muchovníku, banánech, hroznovém vínu, dřeni citrusů, zelí, mrkvi, červené řepě,…

 

 

 

 

KORIANDR

Velmi dobře odstraňuje těžké kovy jako rtuť, hliník a olovo. Tato bylinka má schopnost projít přes mozkovou bariéru a odstranit rtuť i z tohoto místa. Proto se koriandr velmi doporučuje při léčbě „autismu“ dohromady s chlorelou.

 

Užívání 400mg koriandru je schopno odstranit těžké kovy z těla do dvou týdnů.

Během sezóny můžete koriandr pěstovat v truhlících nebo na záhonech a mixovat do smoothies nebo syrových zeleninových polévek.

Jaký účinek kromě chelace koriandr má?

Protizánětlivé vlastnosti, povzbuzuje činnost žaludku a trávení, snižuje horečku, je protivirový a antibakteriální, léčí anémii, nespavost, podporuje oběhový systém a srdce, je dobrou prevencí proti rakovině, posiluje imunitní systém, léčí afty, alergie, mykózy, ekzémy.

 

 

 

CHLORELLA

Je další silný chelační prostředek a to díky své třívrstvé buněčné stěně.

Více informací o léčivých vlastnostech chlorely najdete ZDE: https://www.jajsem.com/chlorella-101-co-potrebujete-vedet-o-tomto-vyzivnem-superfood/

 

 

 

 

 

PETRŽEL je další účinná bylinka k odstraňování rtuti z těla.

Více o této bylince ZDE: https://www.jajsem.com/petrzel-je-superpotravina-cistici-vasi-krev/

 

 

 

POTRAVINY BOHATÉ NA SÍRU pomáhají skvěle odstraňovat z organismu olovo.

Tyto potraviny jsou : cibule, česnek, květák, růžičková kapusta, brokolice, zelí, vejce, MED, konopná semínka, ptačinec,...

 

 

 

KYSELINA ALFA-LIPOOVÁ pomáhá taktéž při detoxikaci těžkých kovů. Nachází se ve špenátu, hrášku, růžičkové kapustě, kořenové zelenině, rýžových otrubách, olivy, mateří kašička a pod.

 

Autor: Marie Špačková

Zdroj pro tento článek: https://www.naturalnews.com/038670_heavy_metals_chelation_foods.html