Detoxikace jater a žlučníku - návod

11.03.2014 09:08

 

Nejvhodnější doba k provedení jaterní a žlučníkové očisty je jaro.

Játra mají přímý vliv na velké množství zdravotních problémů, mimo jiné na nádorová onemocnění, cévní problematiku a alergie. Toxická zátěž v játrech vyvolává permanentní únavu a jakékoliv toxiny, které zhoršují činnost jater, mají dopad na celkové zdraví.
Detoxikace jater ohromně zlepšuje vaše trávení, které je základem celého zdraví. Také můžete očekávat, že s každým pročištěním, které uděláte, se vaše alergie postupně více a více bude vytrácet!!! Je to neuvěřitelné, ale takové pročištění odstraňuje i bolesti v ramenech, v pažích a horních zádech. Budete se cítit nabiti energii a čím dál tím více příjemněji.

Co budete potřebovat:
• 60g hořké soli neboli Epomska sul (MgSO4 + 7H2O)
• 180ml grepove (2ks) nebo citronove stavy (4ks)
• 120ml olivový olej – extra panenský za studena lisovaný
• uzavíratelná sklenice, láhev o obsahu 500ml
• nádoba o obsahu 1l na rozpuštěnou epomskou sůl
• termoláhev, termodečku, popřípadě jen pet láhev

Pro jaterní očistu si vyčleňte tři volné dny, ve kterých budete moci odpočívat a být blízko záchodu.
Nejvhodnější bude víkend.

DEN PŘED OČISTOU:

Den před vlastní kúrou nejíst nic mastného a hlavně hodně ovoce, kdo vydrží jen na ovoci, tím lépe. Kdo ne, dejte si jídlo, které neobsahuje tuky a mléko. Např: krupičnou, či kroupovou kaši z vody a s medem, chleba s medem, pečené brambory, nebo brambory a zeleninu vařené pouze ve vodě. Pít hodně vody, domácí odšťavené džusy z ovoce či zeleniny. Tyto potraviny umožní nastřádání žluče v játrech. Zvýšený tlak nastřádané žluče vytlačí více kamenů.

Časováni procedury – je velice důležité!

DEN PRVNÍ (pátek):

10:00 - Od rána přijímáte v pravidelných intervalech tekutiny, pro ty kdo mají extrémní hlad, mohou si dát nějaké ovoce.
12:00 - Pijte pouze jablečnou šťávu v jakémkoliv množství, alespoň však jeden litr. Dobré je použít jen doma vylisovanou čerstvou jablečnou šťávu.
14:00 - Od této chvíle nic nejíte a ani nepijete nic než vodu (tou nešetřte), až do ukončení jaterní kůry.
- Nachystejte si do 1 litrové nádoby 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli a občas zamíchejte, až se sůl úplně rozpustí.
18:00 - Odlijte si (1 dávku) 180 ml Epsomské soli a vypijte ji najednou, např pomocí brčka, které vsunete až na za konec jazyka a tak zamezíte nepříjemné chuti hořké soli. Není-li to pro vás chuťově příjemné, pomůže po vypití tekutiny sníst lžíci javorového sirupu, čímž se hořká chuť vytratí.
20:00 - Opakujete to samé co v 18hod. (2 dávka), měly by se dostavit projímavé účinky
21:30 - Vymačkáte šťávu z grepu nebo citrónu (180ml) a připravíte si olivový olej (120ml)
21:45 - Nalijte do 500 ml lahve s víčkem 120 ml olivového oleje a přidejte 180 ml šťávy z grapefruitu, nebo citronu. Uzavřete víčko a několik minut silně třeste s lahví. Smysl věci je, aby se ty dvě rozdílné tekutiny staly jednou. Získáte tak zlato-oranžovou emulzi, relativně dobré chuti.
22:00 - Vypijte tuto směs oleje a šťávy, při pití pokud možno stůjte a dávku vypijte nejdéle do 5 minut, ideálně naráz.
Hned si jděte lehnout, pokud si nelehnete, narušíte celou čistící kúru. Čím dříve si lehnete, tím více kaménků opustí vaše tělo. Pod sebe si dejte kus igelitu a ručník, pro případ, že by se dostavily projímavé účinky. Po ulehnutí se již nesmíte 20-30 min ani hnout.
Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři, nohy u sebe a natažené, přiložte termoláhev, elektrickou dečku, nebo jen PET láhev s teplou vodou pod pravé spodní žebro na játra. Po ulehnutí se nepohybujte 20 minut a zůstaňte v absolutním klidu. Důležité!!!
Snažte si představit, jak se vaše játra zbavují kamenů a co se vlastně ve vašich játrech děje. Pravděpodobně celkem dobře ucítíte žlučové kaménky, jak se posunují ve žlučovodech a vycházejí z vašich jater do střev. Díky hořké soli to nepůsobí žádnou bolest a není to ani nijak nepříjemné.

DEN DRUHÝ (sobota):

6:00 - Vypijte hořkou sůl, stejně jako první den 180ml v 18 a 20hod (3 dávka)
8:00 - Vypít poslední dávku hořké soli (4 dávka) Vhodné je, cca 30 minut po vypití Epsomské soli, vypít větší množství vody, pro lepší vyplavení kamínků a toxických odpadů z tlustého střeva. Počítejte s projímavým účinkem a pohybujte se nedaleko záchodu.
10:00 - Start stravování, začněte čerstvými ovocnými šťávami, doma dělanými, ne z prodejen. Stále se pohybujte nedaleko záchodu. Za půl hodiny již můžete jíst běžné, ale lehké jídlo. Například můžete jist krupičnou, či kroupovou kaši z vody a s medem a ovocem. Odpoledne již můžete jíst normální, ale lehkou stravu (např. čočku se zelím a volským okem). Kolem večeře by se vám měl zastavit projímavý účinek a pomalu by jste se měli cítit zdraví.

Po vypití oleje, ve stolici, která je již téměř čistá voda, vyhledávejte žlučové kameny, které jsou hráškově-šedo-zelené, až hráškově zelené, což potvrzuje, že se nejedná pouze o zbytky jídla. Jedině žluč má tuto barvu. Navíc nepatrné zbytky stolice většinou klesnou ke dnu, ale kaménky většinou plavou na povrchu, neboť obsahují cholesterol. Vhodné je připravit si síto do záchodu, pak větší žlučové kameny budou v sítě, malé a maličké budou plavat v záchodě. Snažte se je spočítat všechny, jak hráškově-šedo-zelené, hráškově zelené, i pískově zbarvené. Důvod počítání je, že u dospělého člověka se játra kompletně vyčistí až napočítáte nejméně 2000 kaménků a kamenů. Velikosti lískového ořechu, případně až velikost švestky. Někdy žlučovody obsahují pouze krystalky cholesterolu, které nevytvořily kameny a vypadají jako hnědé vláknité smetí, které také plave na povrchu vody v záchodové míse. Odstranění těchto krystalků je naprosto stejně důležité, jako odstranění kamenů.

Nutné je pravidelné opakování !!!
Tato první kúra vám pomůže pouze na nějakou dobu, ale jak se další nevyloučené kaménky budou postupně posouvat ve žlučovodech dopředu, symptomy vašich zdravotních problémů se budou vracet zpět. Proto je velice vhodné kůru pravidelně opakovat a o tom, že se to pravděpodobně vyplatí, svědčí následující informace. Máte-li játra čistá, krev je čistá, slinivka pak funguje naplno a zažívání také, pšoukání a nadýmání tedy prakticky neexistuje. Historicky je doloženo, cca od roku 1800, že ti lidé, co si čistili pravidelně měsíčně játra, se dožili věku až přes 100 let, což v těch letech bylo naprosto úžasné. Musíte si ovšem uvědomit, že průměrný věk v té době býval kolem 40 let, čili se jim povedlo docílit 2,5 násobek a to rozhodně stojí za pokus, zvláště proto, že se tohoto věku dožili v plné síle duševní i fyzické.

Jaterní kúru tedy zopakujte nejdéle po 6 týdnech, ale čištění jater je možno zpočátku provádět s dvojtýdenním intervalem, tedy po 14 dnech. Jinak lze běžně doporučit následující frekvenci, jde ovšem o minimální frekvenci a vyšší frekvence rozhodně není na škodu.
1. rok alespoň 6x, ale klidně 12x
2. rok alespoň 4x
3. rok alespoň 2x
4. a každý následující rok alespoň 1x.

Kůru neprovádějte, pokud jste zrovna nemocní!

Zde k nahlédnutí mou skromnou soukromou sbírku drahých kamenů, kterou jsem pořídil při jedné očistné kůře.
Žlučové kamínky z jaterní očisty

Navod dle dr. Hulde Clark. Více informací na Forum Zdraví-az